• A LA MARXA EXTREMA EN TERRA DE SOLITUD

    UNA PASSEJADA PER LES FRONTERES D'ALGUNS COMTATS CATALANS A L'ÈPOCA DEL CALIFAT

    VILALTA SERRA, ENRIC ABADIA DE MONTSERRAT Ref. 9788498833461 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Amb la subjecció dels territoris pirinencs a l'imperi carolingi i la presa de Barcelona per Lluís el Pietós, al tombant dels segles VIII i IX, comença l'ocupació i organització de les contrades de l'anomenada Catalunya Vella. Durant els dos segles següents i al davant del poderós califat de Còrdova,...
    Dimensions: 210 x 140 x 12 cm Peso: 381 gr
    Descatalogat
    24,00 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-9883-346-1
    • Data d'edició : 01/11/2010
    • Any d'edició : 2010
    • Idioma : CATALA
    • Autors : VILALTA SERRA, ENRIC
    • Nº de pàgines : 216
    • Col·lecció : CAVALL BERNAT
    • Nº de col·lecció : 66
    Amb la subjecció dels territoris pirinencs a l'imperi carolingi i la presa de Barcelona per Lluís el Pietós, al tombant dels segles VIII i IX, comença l'ocupació i organització de les contrades de l'anomenada Catalunya Vella. Durant els dos segles següents i al davant del poderós califat de Còrdova, els nostres avantpassats van anar colonitzant tímidament unes terres que calia defensar mitjançant un sistema complex de castells i torres. Un moment especialment dramàtic d'aquest procés fou el saqueig i la destrucció de Barcelona per les tropes d'al-Mansur l'any 985 -el dia que Barcelona va morir-, en expressió d'un cronicó contemporani. Aleshores semblà que la tasca d'aquelles dues centúries queia a terra en un instant com un castell en l'aire.
    Aquesta obra reconstrueix amb rigor la línia fronterera més avançada a què s'havia arribat abans d'aquella data fatídica i alhora proposa uns itineraris a peu per les solitàries fortaleses que guaitaven el pas d'amics i d'enemics i que, com uns portals oberts en la immensitat d'un espai encara molt desert, guardaven les terres de la futura Catalunya.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.