• FRANCESC DE VERNTALLAT

    CABDILL DELS REMENCES

    FREIXA, MIQUEL EDITORIAL BASE Ref. 9788492437481 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Francesc de Verntallat és un personatge històric digne de novel·lista o dramaturg. Podria ser un Robin Hood català o el William Wallace de la pel·lícula de Mel Gibson. Però ni és un bandoler que roba els rics ni és un nacionalista català que lluita contra un rei opressor. Tanmateix, és molt més real...
    Dimensions: 155 x 235 x 25 cm Peso: 730 gr
    Ho demanem a l'editor
    20,00 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-92437-48-1
    • Data d'edició : 01/11/2010
    • Any d'edició : 2010
    • Idioma : CATALA
    • Autors : FREIXA, MIQUEL
    • Nº de pàgines : 448
    • Col·lecció : BASE HISTÒRICA
    • Nº de col·lecció : 65
    Francesc de Verntallat és un personatge històric digne de novel·lista o dramaturg. Podria ser un Robin Hood català o el William Wallace de la pel·lícula de Mel Gibson. Però ni és un bandoler que roba els rics ni és un nacionalista català que lluita contra un rei opressor. Tanmateix, és molt més real que aquestes icones nacionals. És un líder d?una massa social, els pagesos de remença, que lluita com un veritable capità per una causa justa, i és també un gran negociador, un autèntic síndic de pagesos.

    El personatge experimenta al llarg de la seva vida una sorprenent mobilitat que li permet endinsar-se en diferents àmbits socials i culturals. Verntallat, casat amb la pagesa Joana Noguer, va ser, fonamentalment, un donzell. Durant bona part de la seva vida aquest va ser el seu principal rol social per posteriorment ser ennoblit a un dels graus més alts, el de vescomte, i acabar la seva vida degradat a cavaller.

    La seva figura, poc coneguda, ha estat interpretada per la historiografia com a antipatriota i antisocial. Miquel Freixa s?escapoleix d?aquesta interpretació i ofereix una nova visió en una aproximació historiogràfica que acosta al gran públic el personatge de Francesc de Verntallat, el cabdill dels remences.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.