• TRES GUINEES

    WOLF, VIRGINIA ANGLE EDITORIAL Ref. 9788415002604 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    Una volta de rosca més en l’obra de Virginia Woolf respecte a l’emancipació de les dones i els valors que ens poden conduir a la llibertat i a la pau. Tres guinees és la resposta de Virginia Woolf a la carta d’un home que li demana com es podria evitar la guerra. Escrita en plena Guerra Civil Espany...
    Ancho: 145 cm Largo: 230 cm Peso: 250 gr
    Ho demanem a l'editor
    18,50 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-15002-60-4
    • Data d'edició : 01/05/2011
    • Any d'edició : 2011
    • Idioma : CATALA
    • Autors : WOLF, VIRGINIA
    • Traductors : PESSARRODONA ARTIGUES, MARTA
    • Nº de pàgines : 256
    • Col·lecció : CLÀSSICS DE LA PAU I LA NOVIOLÈNCIA
    Una volta de rosca més en l’obra de Virginia Woolf respecte a l’emancipació de les dones i els valors que ens poden conduir a la llibertat i a la pau.



    Tres guinees és la resposta de Virginia Woolf a la carta d’un home que li demana com es podria evitar la guerra. Escrita en plena Guerra Civil Espanyola i en un món amenaçat pel feixisme, l’obra relaciona patriarcat i militarisme feixista, en contraposició amb els elements de cultura de pau desenvolupats en els espais tradicionalment gestionats per dones.

    Com ja va fer a Una cambra pròpia, la diferència sexual serveix a l’autora per oferir-nos una mirada particular, en aquest cas sobre el fet de la guerra, amb la conclusió que les dones poden construir, i han de fer-ho, un nou discurs i unes noves pràctiques basades en la seva experiència quotidiana, aliena a la guerra i a les dinàmiques de poder. Una reflexió profunda i actual, que posa sobre la taula qüestions encara no resoltes i propostes que resten obertes.



    Traducció i pròleg de Marta Pessarrodona.



    Virginia Woolf

    (Londres, 1882-1941) Novel·lista i crítica britànica amb un estil poètic molt particular, és considerada una de les mares de la novel·la moderna. Nascuda a Londres, després de la mort del seu pare al 1905, va traslladar-se, juntament amb tots els seus germans, a una casa del barri de Bloomsbury, que es va convertir en lloc de reunió de lliurepensadors i altres escriptors. El 1917, va fundar amb el seu marit, Leonard Woolf, l’editorial Hogarth.

    Entre les seves novel·les més conegudes hi ha Mrs. Dalloway, Al far, Les ones o Orlando, totes elles amb un gran desplegament de símbols i metàfores dels seus personatges abocats a les impressions personals, els sentiments i els pensaments per mitjà de monòlegs interiors. També va escriure assajos, com Una cambra pròpia, considerat un al·legat a favor d’un espai propi de creació de les dones, o Tres guinees, una anàlisi dels mals de la societat patriarcal i una defensa del feminisme i el pacifisme.

    L’any 1941 es va suïcidar llençant-se al riu Ouse, a prop de casa seva.



    Crítica a El País

    Crítica a La Vanguardia

    Article a Vilaweb

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.