• I ARA QUE?

    ALFRED BOSCH GALAXIA GUTENBERG, S.A. Ref. 9788481099591 Altres productes de la mateixa col·lecció Altres productes del mateix autor
    I ara què? és un assaig molt personal. Amb un estil àgil i proper, Alfred Bosch hi analitza els canvis fonamentals que s'han produït a la societat catalana durant el període que va des del final de la presidència de Jordi Pujol fins al tancament del cicle de consultes sobre la independència amb Barc...
    Dimensions: 210 x 130 x 19 cm Peso: 340 gr
    Ho demanem a l'editor
    16,90 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-8109-959-1
    • Data d'edició : 01/10/2011
    • Any d'edició : 2011
    • Idioma : 02
    • Autors : ALFRED BOSCH
    • Nº de pàgines : 208
    • Col·lecció : LLIBRES EN CATALÀ
    I ara què? és un assaig molt personal. Amb un estil àgil i proper, Alfred Bosch hi analitza els canvis fonamentals que s'han produït a la societat catalana durant el període que va des del final de la presidència de Jordi Pujol fins al tancament del cicle de consultes sobre la independència amb Barcelona Decideix, plataforma de la qual en va ser portaveu. La idea principal que es desprèn del llibre és que mentre els votants favorables a la independència ja han assolit una majoria, l'activisme militant és encara minoritari. D'aquí se'n deriva la distinció que fa Bosch entre independentisme de baix cost (o disposat a acceptar poc risc) i el d'alt cost, actiu i combatiu. De la relació entre els dos en depèn el futur del país, ja que la majoria social resultant és de caràcter líquid; es contrau segons el moment, els lideratges, les ofensives espanyoles i, sobretot, la percepció que tenen els ciutadans dels costos i beneficis que hi pot haver darrere la idea d'un estat propi. En resposta a la pregunta del títol, Bosch sosté que si es busca la plenitud nacional, cal passar energia de les mobilitzacions cíviques a la musculatura política. Al capdavall, segons l'autor, no hi ha hagut cap procés d'independència que no passés per una proclama dels representants electes en un parlament o per un referèndum oficial. El pas definitiu sempre ha de ser polític, tot i que la societat civil ha jugat i continuarà jugant un rol primordial. Tot plegat amanit amb revelacions sobre fets concrets i diàlegs que fins ara no s'havien fet públics, i que ens fan descobrir les interioritats de la vida institucional i del món associatiu català.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.