TONI HILL,Tigres de cristal

29/10/2018
  • El divendres 26 d’octubre vam viure un club de lectura molt interessant parlant de la novel·la Tigres de vidre, de Toni Hill, editorial Rosa dels Vents.

  • L’autor, que va intervenir generosament, va estar d’acord amb els assistents quan vam opinar de què anava la novel·la.

    De bulling. Un mal que no acabarà mai i que, a la novel·la, està present amb baralles físiques, visibles, en la història ocorreguda als anys 70 i també ara, en ple segle XXI, amb un aspecte més psicològic, amagat, i amb la utilització de les xarxes per fer-lo més públic, immediat i extens.

    D’amistat. Sobretot del sacrifici que un nen de 12 anys pot fer pel seu amic.

    D’immigració i emigració. De la gent que arriba sense cap recurs prop de les grans ciutats i s’instal·la a la rodalia, provocant la imatge de ciutats satèl·lit com va ser Cornellà de Llobregat als anys 50.

    De silencis i secrets. Com tot un barri pot callar i amagar un fet durant anys.

    De memòria. Personal i col·lectiva. De com manipulem nosaltres mateixos els records i, en la novel·la, com l’única persona que realment sap què va passar el desembre del 1978 ha perdut la memòria.

    De classisme i sobretot, del poder que comença a tenir la classe obrera unint-se contra les grans empreses, organitzant vagues importants com la de Laforsa, Corberó i altres.

    Podríem continuar. De fet, el Club va durar dues hores i no teníem ganes de plegar. Per això mateix us convidem a intervenir sempre que us vingui de gust escrivint en aquest espai que dediquem als Clubs de Lectura.

Maria Teresa


Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Regístrate con nosotros y así podrás crear tus comentarios, contar tus experiencias y participar en nuestro blog.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.