TONI HILL,Tigres de cristal

29/10/2018
 • El divendres 26 d’octubre vam viure un club de lectura molt interessant parlant de la novel·la Tigres de vidre, de Toni Hill, editorial Rosa dels Vents.

 • L’autor, que va intervenir generosament, va estar d’acord amb els assistents quan vam opinar de què anava la novel·la.

  De bulling. Un mal que no acabarà mai i que, a la novel·la, està present amb baralles físiques, visibles, en la història ocorreguda als anys 70 i també ara, en ple segle XXI, amb un aspecte més psicològic, amagat, i amb la utilització de les xarxes per fer-lo més públic, immediat i extens.

  D’amistat. Sobretot del sacrifici que un nen de 12 anys pot fer pel seu amic.

  D’immigració i emigració. De la gent que arriba sense cap recurs prop de les grans ciutats i s’instal·la a la rodalia, provocant la imatge de ciutats satèl·lit com va ser Cornellà de Llobregat als anys 50.

  De silencis i secrets. Com tot un barri pot callar i amagar un fet durant anys.

  De memòria. Personal i col·lectiva. De com manipulem nosaltres mateixos els records i, en la novel·la, com l’única persona que realment sap què va passar el desembre del 1978 ha perdut la memòria.

  De classisme i sobretot, del poder que comença a tenir la classe obrera unint-se contra les grans empreses, organitzant vagues importants com la de Laforsa, Corberó i altres.

  Podríem continuar. De fet, el Club va durar dues hores i no teníem ganes de plegar. Per això mateix us convidem a intervenir sempre que us vingui de gust escrivint en aquest espai que dediquem als Clubs de Lectura.

m.teresa


Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Regístrate con nosotros y así podrás crear tus comentarios, contar tus experiencias y participar en nuestro blog.

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto